Portretschilder

Over Mij
Even voorstellen

PETRA MOGGRÉ

Welkom op mijn website. Ik ben Petra Moggré-Hulzebosch. Als kind was ik al geinteresseerd in tekenen, maar tegenwoordig schilder ik meer. Wat heet, schilderen is een passie geworden, en dan met name het maken van portretten. Ik schilder met olieverf op Belgisch linnen. Naast los geschilderde portretten maak ik ook Klassieke portretten. In 2024 heb ik hiervoor een 5-daagse masterclass Klassiek Portret gevolgd bij de Fine Art Academy. 

Het bestuderen van gezichten en typische kenmerken van een persoon vind ik fascinerend, en het zo optimaal weergeven van de persoonlijkheid van een model is een ware sport geworden. In elk portret probeer ik het karakter van het model te vangen. Daarbij zijn de ogen het focuspunt, de ogen weerspiegelen immers de ziel en vertellen het karakter van de geportretteerde.

Gaandeweg het proces komt de persoon tot leven en het moment dat het model je echt begint aan te kijken is geweldig en geeft je als schilder een kik. Niet zelden begin ik dan ook een beetje te praten tegen mijn model.

Een geschilderd portret is iets bijzonders, het heeft meer emotionele waarde dan bijvoorbeeld een foto. Die worden makkelijk vervangen en zelf gemaakt, zeker tegenwoordig met alle smartphone’s. Een schilderij wordt niet zomaar weg gedaan, een schilderij heeft blijvende waarde.

Image0
Image0
Image0
Pieter
Image0